کاندوئیت برق چیست؟
در برق کشی ساختمانی و صنعتی برای آن که در کابل کشی، سیم ها و کابل ها آسیب نبینند و از نظم بهتری برخوردار باشند از لوله های کاندوئیت برق استفاده می شود.
کاندوئیت برق نوعی لوله ی فلزی و یا پلاستیکی می باشد که سیم های برق در آن جریان دارند. لوله های برقی که در دو نوع سخت و انعطاف پذیر یافت می شود، از سیم ها محافظت کرده و در مکان های باز (مانند کنار نمای بیرونی یک دیوار) و نیز مکان های بسته ی غیر مسکونی (مانند زیرزمین ها، ساختمانهای تجاری و اداری و صنعتی) و نصب سطحی خارج از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد مختلفی وجود دارند که ممکن است شما را به لوله برق کاری روی ساختمانتان نیازمند سازند. اولین و شاید بدیهی ترین مورد، می تواند الزامات کدی باشد. رعایت اصول استاندارد برقی نوعی معیار و سنجه برای طراحی الکتریکی و نیز نصب و راه اندازی آن است. شما می توانید از طریق مستندات مربوطه، الزامات و کد های مربوطه را برآورد نمایید. (همچنین این کار می تواند ایده ی مناسبی برای اطمینان از هماهنگی و تطابق با بازرس محلی در منطقه تان و کسب هرگونه مجوز مناسب قبل از شروع کار باشد). در منطقه تان، با نمایندگی محلی اجرای کدها برای الزامات خاص هماهنگی حاصل کنید. موردی دیگر برای کارایی این لوله ها، می تواند جایگزینی آن ها با مصالح موجود که آسیب دیده و یا کهنه شده باشند.
اگر منزل و یا آپارتمان و ساختمانتان دارای لوله های برق نامناسب و یا آسیب دیده است، شما به پذیرش خطر مواجهه با مشکلات برقی و یا بدتر از آن تن می دهید. سیم کشی شما ممکن است دچار اتصالی شده و موجب آتش سوزی و یا به خطر انداختن هر کسی که در حال سرویس دهی به سیستم است شود.
تقریبا مثل هر امور برقی دیگری، بهتر است عمل اجرای کاندوئیت برق (یا تعمیر سیم کشی موجود) به دست یک برقکار حرفه ای سپرده شود. هر زمان که با سیم های برق دار سر و کار دارید، بهتر است که به طور ویژه ای احتیاط کنید. پس این کاری نیست که بخواهید برای کاربلد شدن در بخش های مختلف سیستم سیم کشی برق، عهده دارش شوید.
بهترین مارک انواع کاندوئیت | لوله برق
- کاندوئیت برق فلزی
- پی وی سی
- پلی آمید
- پلی اتیلن
- خرطومی پلاستیکی
- خرطومی فلزی
فهرست مطالب
» کاندوئیت برق فلزی
» انواع لوله های فولادی برق
» کاندوئیت پی وی سی
» لوله برق پلی آمید
» لوله های پلی اتیلن
» لوله های خرطومی پلاستیکی
» لوله های خرطومی فلزی
کاندوئیت برق فلزی
برای محافظت و نگهداری از سیم و کابل در طول مسیر اجرای سیم کشی و کابل کشی در واحد های صنعتی و پروژه های ساختمانی و تجاری، به کارگیری لوله کاندوئیت فلزی برق مورد توجه قرار می گیرد که اجرای آن می تواند به صورت داخلی و یا روی سطحی انجام پذیرد.
فرم دهی ساده با استفاده از دستگاه لوله خم کن و مقاومت بالا و ماندگاری این تجهیزات در برابر ضربات مکانیکی، حیوانات موذی، گرد و غبار و همچنین شکل مناسب آن محبوبیت لوله فولادی برق را در نزد کاربران بالا برده است.
انواع لوله های فولادی برق
لوله فولادی گالوانیزه گرم یا عمقی داغ
این نوع لوله فولادی برق و متعلقات آن در لوله کشی های روکار که در فضای بیرونی انجام می گیرد و یا در مواردی که لوله های برق در معرض عوامل زنگ زدگی و خوردگی قرار می گیرد، مانند محل های با رطوبت بالا و همچنین در مواردی که مقاومت مکانیکی بالا مورد نیاز است می بایست مورد استفاده قرار گیرد. عمر لوله فولادی گالوانیزه گرم نسبت به گالوانیزه سرد بیشتر است زیرا آبکاری آنها در دمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد صورت می گیرد.
لوله فولادی گالوانیزه سرد
درون و بیرون این لوله ها با گالوانیزه پوشش داده شده است و در دمای پایین آبکاری می شوند. این نوع از محصولات اگر در معرض آفتاب و رطوبت نباشند عمر طولانی تری خواهند داشت. لوله های برق از ظرفیتهای مختلف برخوردارند و میتوان سیمهای برق با ضخامت های مختلف از بین آنها عبور داد. این محصول در تمام ساختمان های تجاری، مسکونی، مدارس، بیمارستان ها و ... کاربرد دارد.
لوله فولادی رنگی (مشکی)
این نوع لوله فولادی برق، که عمدتا به کمک رنگ در برابر زنگ زدگی مقاوم می شود را می توان در فضای داخلی بناها، در بتن، مورد استفاده قرار داد. کارایی این لوله از قبیل لوله فولادی برق در ارتباط مستقیم با زمین و یا در جاهایی که در برابر نفوذ عوامل زنگ زدگی و خوردگی شدید است مجاز نخواهد بود چون که باعث خوردگی لوله و نتیجه آن در خطر اتصال کابل قرار می گیرد.
لوله فولادی قابل انعطاف با روکش پی وی سی (کاندوئیت فلکسیبل)
در مواردی که لوله فولادی برق از درز انبساط ساختمان میگذرد و یا برای متصل نمودن برق به موتور ها یا دستگاه هایی که فعالیت آنها با ایجاد لرزش همراه است میتوان از لوله فولادی قابل انعطاف متناسب با نوع لوله کشی استفاده کرد. بیرون این نوع لوله برق باید دارای پوششی از لاستیک یا مواد مشابه جهت انعطاف باشد.
کاندوئیت پلاستیکی (پی وی سی)
این لوله ها کاملاً عایق و از جنس PVC سخت می باشند. مقاوم بودن در مقابل مواد شیمیایی، استحکام مکانیکی، مقاومت در برابر زنگ زدگی، سبک بودن و ارزان بودن این نوع لوله ها از مزایای آن و عدم مقاومت در برابر حرارت و ضربه پذیری از معایب این لوله ها به شمار می آید. این نوع لوله ها بیشتر در زیر سقفهای بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله برق پلی آمید
لوله برق پلی آمید از جنس پلاستیک نرم بوده و در حال حاضر ۶۵ درصد در ساختمان ها و سازه های سبک کاربرد دارد. لوله برق پلی آمید بسیار سبک و قابل انعطاف و از نظر قیمتی از تمامی لوله برق موجود در بازار پایین تر است. از معایب این لوله میتوان شعله ور شدن آن را ذکر کرد.
لوله های پلی اتیلن
این لوله ها از لوله های خرطومی محکمتر و از لوله های پی وی سی نرم تر هستند. از این لوله ها در زیر سقف هایی استفاده می شود که هنگام بتن ریزی، لوله آسیب نمی بیند.
لوله های خرطومی پلاستیکی
این لوله ها کاملا عایق و از جنس پی وی سی هستند و در بسته های ۱۵ متری و ۲۵ متری در قطرهای مختلف در بازار موجود است. از این لوله در مناطق خشک و به صورت توکار استفاده میشود، انعطاف پذیری این لوله ها و ارزان بودن آن از مزایای آن و پایین بودن استقامت این لوله ها از معایب آن است.
لوله های خرطومی فلزی یا فلکسی
این نوع لوله ها که فلزی هستند و قابل انعطاف و به صورت روکار استفاده می شود و استحکام بالا از مزایای این لوله ها به شمار می آید.